Elektro 1 Sande AS

Økt behov for elbillading i borettslag og bedrifter

Det er veldig mange elbil-eiere i Norge, og enda flere blir vi. Hurtighet og effektivitet er avgjørende for elbileiere - derfor er det viktig at arbeidsplassen, borettslaget eller sameiet også tilpasser seg utviklingen.

Elbillader fra Zaptec til borettslag og bedrifter

I Norge er det et stort, og voksende behov for tilgjengelige elbilladere - både i borettslaget og på arbeidsplassen. Foto: Marthe Thu (for Zaptec)

Det nærmer seg - nesten 100% av nybilkjøpet er elbil og hybrid

Ifølge elbil.no er hele 85 % av alle nye personbiler elbil, og om man legger til ladbare hybrider er det så høyt som 97 % i 2023. Elektriske biler har fått et kraftig innhugg i Norge, og flere skal det bli. Fra 2020 har antall solgte elbiler nesten doblet seg - her er det marked i eksponensiell vekst.

Med en så sterk utvikling, er det klart at både bolig og arbeidsplass må svare opp behovet for elbilladere. Dette er vi i Elkonor eksperter på. 

Elbillading på arbeidsplassen

Elbiler har kommet for å bli. Aller flest elbiler finner vi i de store byene, som Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger. Sjansen er dermed stor for at du har en arbeidstaker med elbil. 

Enten bedriften er liten eller stor, er det viktig å tilpasse seg etter utviklingen. Vi tilbyr ladeløsninger som er tilpasset alle typer biler og strømnett, og de passer like godt inn i et parkeringshus som ute på en parkeringsplass. 

Hvis du er usikker på hvor mange elbilladere du trenger, kan det lønne seg å starte i det små, og heller utvide med tid. Det skal være enkelt å tilpasse seg fremtidens behov, og det vil vi selvsagt hjelpe deg med. 

Gjør det enkelt å lade elbilen

I løpet av en dag vil ansatte med elbil ha behov for å lade bilen på ulike tider. Avhengig av når den lades og hvor den er plassert vil strømnettet og kapasiteten variere. Nettopp derfor er det viktig å være sikker på hvilken ladeløsning du trenger. 

Mange velger å ha en løsning med både hurtigladere og vanlige ladere, slik at du også har mulighet til å hastelade om det er behov for det. Videre er det viktig å ha nok plasser, slik at du ikke får en situasjon der elbilladeren aldri er ledig.

 Vi vil hjelpe deg med kartleggingen, slik at du er helt sikker på investeringen du er i ferd med å gjøre. 

Zaptec ladeanlegg for bedrifter og borettslag

Hurtighet og effektivitet er avgjørende for elbileiere

Flere av de nyeste elbilladerne lar deg utnytte strømkapasiteten i bygget på en bedre måte. Disse fungerer slik at man sanntidsmåler hele effektforbruket i bygget, før den ledige strømkapasiteten distribueres til ladeanlegget. På denne måten vil alle biler som lader få så mye strøm som mulig, og dermed enda raskere lading. 

Vel så viktig er det å tenke på hvilket administrasjonssystem ladeløsningen tilbyr. Det gir deg oversikt over strømforbruk, driftsstatus, rapportering, betalinger og adgangskontroll. 

Det finnes mange løsninger for administrering av ladeanlegg, blant annet Charge 365, som du kan lese mer om her.  

Behovet for elbilladere har økt

De aller fleste lader like fullt bilen sin hjemme. Tidligere ga det stort hodebry for de som bodde i blokk. Nå sier reglene at styret ikke lenger kan nekte deg ladeplass uten saklig grunn. Dersom man ikke kan dokumentere brannfare er det ingen grunn for å nekte dette i verken borettslag eller sameier. 

Det er styret som til syvende og sist bestemmer om borettslaget eller sameiet skal investere i elbillading. Dette er også et positivt tilskudd til boligområdet i form av at det blir et mer attraktivt sted å bo. 

Dersom du har elbilladere, vil boligen passe for enda flere. I tillegg øker du verdien på parkeringsplassen.

Ladeløsninger som er fleksible

Vi i Elkonor sikrer trygg lading i borettslaget eller sameiet, og kjenner hvilke løsninger som passer best for slike bygg. Fleksibilitet er viktig å tenke på, og da gjelder det å velge en ladestasjon som passer til alle typer elbiler. 

I de fleste borettslag og sameier er det også viktig å finne løsninger som lar deg lade når strømmen er billigst. I dag er strømprisene rekordhøye, og med moderne ladeløsninger får du rask lading til en rimeligere pris.

Hos oss får du hjelp med alt fra kartlegging til installasjon, samt rådgivning tilknyttet plassering, produsentvalg og ikke minst bruk av støtteordninger. Enova har flere støtteordninger til borettslag og sameier, og vi hjelper deg med alle ledd i prosessen. 

Smarte og trygge løsninger til riktig pris

Ta kontakt med en av våre dyktige elektrikere, så hjelper vi deg å finne riktige ladeløsninger for din bedrift!